Fra Lorenzo Mattottis inspirerende foredrag under festivalen i 2020.
Fra Lorenzo Mattottis inspirerende foredrag under festivalen i 2020.


Hvad er Create Festival?

CREATE Festival (tidl. Svendborg Graphic) er en festival, der drives og udvikles af passionerede medarbejdere på Svendborg Bibliotek.
Festivalen tilbyder sine deltagere oplevelser indenfor tre store, visuelle medier, nemlig animation, spil og tegneserier.


Professionelle fortællere

Gennem workshops, udstillinger og mangfoldige events er det muligt at møde illustratorer, forfattere, spiludviklere, animatorer og andre, der arbejder med at skabe eller formidle visuelle fortællinger.

Samarbejdet er en styrke

CREATE Festival lægger stor vægt på at samarbejde både med lokale og nationale partnere. Faktisk har de gode partnerskaber lige fra starten været en af festivalens store styrker. 

 

Fælles om den gode historie

CREATE Festival er drevet af gode historier, og vi sætter en ære i, at der er plads til alle slags historier i festivalens fællesskab. Festivalen laver derfor aktiviteter til både børn og voksne, unge og familier og ikke mindst til skoler. Det er vigtigt for festivalen at samle de besøgende om fælles oplevelser. 

Tegner Lars Horneman laver research til antologien 'Uledsaget', der udkom på festivalen i 2017.
Tegner Lars Horneman laver research til antologien 'Uledsaget', der udkom på festivalen i 2017.

Nærhed og samtale

Vores ambition er ikke at være blandt de største, men at være blandt de væsentligste. De fleste venues på CREATE Festival er små, intime steder, der inviterer til dialog og en uformel omgangstone.
Det giver rum til nye relationer, et større netværk og plads til udveksling af erfaringer. Det vigtigste for os er nemlig, at vores deltagere bliver klogere på både kunst og kreativitet, mens de er på festival.

Involvering og hands-on

Festivalen vægter involvering og muligheden for samskabelse tungt. Vi vil gerne give vores deltagere inspiration og ahaoplevelser, men det er mindst lige så vigtigt, at de mærker festivalen i deres hænder og kroppe. Visuelle fortællinger er for alle, og i CREATE Festival vil gerne have vores deltagere helt ind i maskinrummet.

Alt fra tegning til VR

Deltagerne har mulighed for at dykke ned i alt fra tegning og talks, animationsfilm og VR-briller til foredrag, oplevelseszoner og inspirerende udstillinger. De mange aktiviteter er under festivalen styret af kunstnere og professionelle aktører med stor viden om de tre medier.

Gudinden Freja, tegnet af Rune Ryberg, der besøgte festivalen i 2020.
Gudinden Freja, tegnet af Rune Ryberg, der besøgte festivalen i 2020.

5 vigtige målsætninger

Når vi sammensætter festivalens program, har vi en række målsætninger, som guider vores arbejde. De er afgørende for festivalens succes og er samtidig også festivalens berettigelse:

  • Vi inviterer vores deltagere til at tage del i de kreative processer og blive medskabere
  • Vi har plads til alle, og vi gør plads til fællesskaber – også på tværs af generationer
  • Vi skaber rum til fordybelse i en verden med grænseløs information
  • Vi udfordrer vanetænkning og fordomme gennem formidling af forskning og kunst
  • Vi styrker børn og unges mulighed for dannelse ved at styrke deres tilknytning til biblioteket

Hvornår?

CREATE Festival er afholdt i 2017, 2019 og 2020 og vil fremover være en årligt tilbagevendende begivenhed. Næste gang bliver i 2023, og det er som altid i uge 5, det foregår.