Konference om fantasi

CREATE Konferencen i 2022 handlede om fantasi.

På denne konference stiller vi skarpt på menneskets forestillingsevne og veludviklede fantasi. For hvordan kan det være, at vi ikke kan lade være med at fantasere? Vi dykker ned i både forskningen og kunsten i et forsøg på at indkredse, hvilken rolle fantasien spiller i vores liv. Kom og bliv klogere på din fantasi i den næste i rækken af konferencer arrangeret af CREATE Festival.

Oplægsholdere

Andreas Lieberoth
Lektor og forsker ved DPU - Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse - Pædagogisk Psykologi, Aarhus

Fantasi er ikke kun skæg og ballade. Uden en vis forestillingsevne kunne vi ikke lave aftensmad, og vi havde nok aldrig fundet på at forlade Afrika og befolke kloden. Fantasi er nemlig både drivkraft i vores evolution og et produkt af den. Netop derfor er den måske så svær at lokalisere i vores hoveder. Fantasi opstår kun, når alle hjernens systemer sammen skaber et unikt mentalt laboratorium, hvor vi kan tænke nyt, se frem i tiden, dagdrømme eller bare opfinde fantastiske fantasterier for sjov.

'Naturstudie' af Julie Nord, der gæster konferencen i 2022.
'Naturstudie' af Julie Nord, der gæster konferencen i 2022.

Lars Theil Münster
Litterat og forfatter

Lars Theil Münster er forfatter til den anmelderroste bog 'Det læsende menneske'. I den undersøger han, hvad der sker med os, når vi læser skønlitteratur, og hvordan læsning bl.a. stimulerer vores forestillingsevne, empati og sociale nysgerrighed. Lars Theil Münster vil fortælle om, hvordan vi i mødet med skønlitterære tekster skaber billeder og forestillingsverdener, og hvorfor vores billeder og forestillinger på en og samme tid er helt vores egne, og samtidig noget vi alle har til fælles.


Kim G. Hansen
Radioproducer, lydkunstner, komponist og musiker

Radio, podcast, lydbøger og lydfortællinger er inde i en ny guldalder, hvor kreativt lyddesign og avancerede fortællegreb er nøglen til høje lyttertal. Ved at bruge forskellige lydkilder og ved at forme fortællingens komponenter i et arrangement, der minder om musik, aktiveres lytterens forestillingsevne og følelser. Kim G. Hansen har bl.a. lavet lyddesign til podcasten af Adrian Hughes: Mors afskedsbrev.


Julie Nord
Billedkunstner uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og er bl.a. kendt fra serien Kunstnerkolonien på DR

Julie Nord fortæller om sine arbejdsprocesser, og om hvilken betydning hendes egen fantasi har for hendes kunst. Se interview med Julie Nord her:

Sia Søndergaard
Projektleder på Animated Learning Lab under Center for Animation, Visualization and Graphic Storytelling hos The Animation Workshop/VIA UC. Master i børne- og ungdomskultur, æstetiske læreprocesser og multimedier

Sia Søndergaards oplæg handler om forestillingskraft og visuel storytelling som praktiske redskaber i æstetiske læringsprocesser i skolen. Vi tager fagene med ind i Special World som læringsrum og kommer ud med nye faglige kompetencer.

Visual fra Animated Learning Lab.
Visual fra Animated Learning Lab.