Billedkunstner Martin Bigum fortæller om nogle af sin barndoms visuelle inspirationskilder.
Billedkunstner Martin Bigum fortæller om nogle af sin barndoms visuelle inspirationskilder.


Konference om kreativitet

CREATE Konferencen i 2020 handlede om kreativitet. 

Alle taler om det, men hvad vil det egentlig sige at være kreativ? Og hvilken betydning har det kreative for vores læring og dannelse? Har du lyst til at sætte fokus på kreativitet i din formidling eller undervisning, er der masser af inspiration at hente på denne konference.

Oplægsholderne fra 2020

Martin Bigum
Internationalt anerkendt billedkunstner, der især er kendt for sine farverige malerier – og ikke mindst for figuren ’Art’ og for sine bidrag til den danske udgave af Mad Magazine.

Måske så du programmet ’Mesterhjerner’ med Peter Lund Madsen, hvor Marting Bigum fortæller om sit intense arbejde med at skabe malerier ud fra sine sansninger. Hør ham udfolde sin egen personlige rejse ind i kreativiteten, og om hvordan han gennem sit liv har arbejdet med at tæmme dens kraft.

Jan Løhmann Stephensen
Lektor på Institut for Kommunikation og Kultur (Æstetik og Kultur), Aarhus Universitet – og forfatter til bogen Tænkepauser – Kreativitet.

Hvordan og hvorfor har vi ’opfundet’ de kreativitet-er, vi har, og hvilke former for kreativitet har vi fundet mest relevante, spændende eller givtige gennem nyere tid. Jan Løhmann Stephensen svarer og ser på, hvordan nye teknologier transformer både kreativitetens former og processer samt udfordrer vores selvforståelse, som det kreative væsen par excellence.

'Heart of the Forest' af Tuomas Korpi.
'Heart of the Forest' af Tuomas Korpi.

Peter Balch Bertelsen
Udstillingsdesigner på Moesgaards Museum – har bl.a. været med til at planlægge særudstillingen ’Pompeji’.

Moesgaard Museum er blevet kendt for deres banebrydende tilgang til museumsformidling, og er ikke bange for at bruge hverken animationsfilm eller interaktive designs i deres bestræbelser på at gøre os alle klogere på vores fælles historie. Peter Balch Bertelsen løfter sløret for de tanker, der ligger bag det omfattende udviklingsarbejde.

Under konferencen om kreativitet holdt concept artist, Tuomas Korpi, et oplæg om sine egne kreative processer.
Under konferencen om kreativitet holdt concept artist, Tuomas Korpi, et oplæg om sine egne kreative processer.

Tuomas Korpi
Finsk kunstner, arkitekt og Concept Artist samt founder af animationsstudiet Piñata – og manden bag det smukke concept art til den nye animerede serie om Mumitroldene.

Finske Tuomas Korpi åbner op for sin værktøjskasse og deler ud af tips og tricks fra en hverdag med stramme deadlines og løbende krav om originalitet. Med afsæt i sit arbejde med at udvikle den nye, animerede serie ’Moominvalley’ stiller han skarpt på, hvilke kreative processer han selv benytter sig af i sit arbejde.

Julie Borup Jensen
Professor på Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet – og violinist fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Æstetisk læring spiller ofte en overset rolle når vi udvikler fællesskaber, fantasi og kreativitet. Julie Borup Jensen vil sætte spot på, hvordan kunst i læreprocesser involverer både vores sanser og følelser og dermed skaber plads til mange forskellige måder at deltage og lære på.